Kloosterkaas

image-396352-kaas2-d3d94.jpg?1591370374513

Na lang zoeken hebben we toch het model van kaasproductie gevonden dat past bij ons levensgevoel en overtuiging. Het is een coöperatieve van een 30 tal boeren die milieuvriendelijk en diervriendelijk hun bedrijf runnen.

Onze kloosterkaas rijpt gedurende 8 weken op houten planken onder het goedkeurend oog van onze kaasmeester. De kazen worden ambachtelijk gemaakt van rauwe weidemelk, dit wil zeggen niet gepasteuriseerde melk, van koeien die minstens 180 dagen op de weide staan en niet in stallen.

De rauwe weidemelk wordt dus in het proces niet verhit, waardoor de eiwit- en vetstructuur intact blijven. Dat geeft de kaas tijdens het rijpen een volle, karakteristieke kaassmaak.
’s Morgens wordt de kaastombe gevuld en tegen de middag ligt de kaas al onder de pers te rijpen. Rauwe weidemelk geeft aan de kaas zijn typische smaak van puurheid terug.
En … dat smaak je!

De productie en rijpingscontrole is BRC Food Safety en IFS Food gecertificeerd.

Weet je, een bolleke van 1 kg wordt gemaakt van 10 liter melk!

image-396424-weidemelk-logo-d3d94.png?1591436870142
Deze zachte, romige kloosterkaas is overheerlijk op de boterham en zal iedereen kunnen bekoren die houdt van de authentieke smaak van lekkere kloosterkaas.

Een lekkernij van bij ons en een must voor de liefhebbers!
Lekker ook bij bier van bij ons, en een glas goede wijn!

Om de hygiëne te waarborgen is onze kaas vacuüm verpakt bij verkoop.

image-396369-kilokaasje.-e4da3.jpg?1591384192888